Våra tjänster

Tandimplantat

Sex anledningarna till att sätta in tandimplantat:
● Det känns, ser ut och fungerar som naturliga tänder.
● Friska tänder behöver inte slipas ner.
● Genom förankringen av implantatet i käkbenet stimuleras käkbenet och behåller därmed sin naturliga form vilket gör att dina naturliga ansiktsdrag bibehålls.
● Det kräver inte lim eller annat bindemedel för att hålla dina tänder på plats.
● Du slipper problem med illasittande proteser.
● Det är en säker och permanent metod för tandersättning.

Allmän Tandvård

På kliniken, bedriver vi naturligtvis allmän tandvård. Vi kan ta hand om hela ditt tandvårdsbehov, där vi har lång erfarenhet över hela fältet av sjukdomar i munhålan och tänderna. Vi använder oss av moden utrustning och uppdaterar kontinuerligt våra behandlingsrutiner.

Porslinskronor

Vi kan nu med modern teknologi använda digital kamera istället för avtryck i många situationer. Vi kan också i många fall framställa starka vackra keramik kronor medan ni väntar. Behandlingen för kronor och mindre broar blir då i en sittning. Ni behöver alltså inte komma tillbaks om en eller två veckor för att få er krona eller bro. Ni slipper alltså gå med en provisorisk lösning under tiden som tandteknikern arbetar. Tack vare vår Sirona Cerec görs allting klart på en till två timmar, beroende på hur stort arbete som skall göras. Kvalitén blir den högsta tack vare denna toppmoderna digitala teknik.

Tandblekning

Malmö Implantatgrupp utför din tandblekning. Missfärgade tänder är en vanlig åkomma som är lätt att rätta till med tandblekning. Vi utför så kallad hemblekning.

Hemblekning är en form av tandblekning som fungerar så att du besöker oss och vår tandhygienist specialgjuter tandskenor åt dig. Dessa tandskenor bär du sedan när du sover under några nätter. Längden på behandlingen beror på hur mycket dina tänder behöver blekas. Vår mottagning ligger centralt i Malmö och erbjuder en lugn och handikappanpassad miljö.

Porslinsfasader

Tunna porslinsfasader är lösningen ifall du har problem med skadade eller ojämna framtänder. Porslinsfasader även kallade skalfasader görs framförallt på framtänder som på ett eller annat sätt har skadats eller är ojämna. Metoden innebär minsta möjliga slipning och är skonsam mot dina tänder.

Behandlingen går till så att tandläkaren först undersöker och röntgar dina tänder. Finns det skadad eller missfärgad emalj på framsidan av tänderna tas den bort och tandytan formas genom en lätt slipning. Sedan tas ett avtryck och färg väljs. En tandtekniker skapar därefter fasaden som sedan efter provning “limmas” fast på sin plats. Metoden fungerar även om en bit av en tand slagits av eller om en tand behöver breddas.

Vi på Malmö Implantatgrupp har lång erfarenhet av porslinsfasader. Mottagningen är centralt belägen i Malmö och du behöver inte remiss för att komma hit.

Vanliga frågor & svar om porslinsfasader

Utbetalas ersättning från försäkringskassan?

Som regel inte. Dock i de fall där tanden är skadad genom kraftigt slitage eller omfattande substansförlust på något sätt, kan ersättning för kronbehandling utgå. Denna ersättning varierar, beroende på det högkostnadsskydd man vid behandlingstillfället är berättigad till.

Hur lång tid tar behandlingen?

C:a 2 veckor. Patienten kommer till kliniken. Behandlingen inleds, ofta med lite slipning där många gånger, bedövning ej behövs. Ett avtryck på tandraden och ett avtryck på motstående käke tages. Provisoriska kronor i plast fastsättes medan vi väntar på tandteknikerns arbete. Patienten får besöka tandteknikern för att där diskutera individuell färgtagning och form på fasaderna. Arbetet slutförs hos tandteknikern. Patienten kommer till kliniken och provar fasaderna. Om i sällsynta fall belåtenhet ej uppnås vid provningstillfället, justeras fasaderna hos tandteknikern vid behov, innan de fastsättes med det starka kompositcementet.

Håller de nageltunna porslinsfasaderna mot all tuggning?

Styrkan som uppnås i bindningen mellan porslinet och tanden, motsvaras av bindningsstyrkan i den friska tanden mellan emalj och tandben (dentin). Fasaden i sig, är lika stark som tandens emalj. Det är ytterst sällsynt med frakturer.

Måste man slipa mycket på sina egna tänder?

Nej. Ibland inget alls. Oftast c:a 0,5 mm.