Skalfasader

För att ditt leende ska vara lika brett som friskt jobbar vi alltid med nya metoder och modern teknologi inom estetisk tandvård – från skalfasader till tandblekning- och reglering.

Boka tid direkt
Vill du komma i kontakt med oss, få konsultation eller boka tid för besök?
FAQ

Vanligt ställda frågor

En keramisk skalfasad kostar 7600 kronor. I det priset ingår individuell färgtagning hos tandtekniker. Om en omfattande skada inte kan dokumenteras på tanden ger försäkringskassan ingen ersättning.

En skalfasad i komposit kostar 3000 kronor, men kan bli billigare om det endast är en liten del av tanden som behöver byggas på. Om ingen skada kan dokumenteras på tanden ger försäkringskassan ingen ersättning.

Tandteknikern kan mot betalning modellera upp det färdiga resultatet som kan överföras till dina tänder med hjälp av uppbyggnad av plast före behandlingen. Du ser då hur formen av dina nya tänder ser ut på plats och formen på tänderna kan diskuteras och justeras.

Ett finare leende ger bättre självkänsla

Högestetiskt tandvård har vi märkt blivit allt mer populärt då många patienter kommer till oss med önskemål om att snygga till sina tänder. Det kan för många upplevas som skamligt om de synliga tänderna är missfärgade, slitna, skadade, sneda eller om oönskade gluggar finns. Då kan vi erbjuda behandling med bland annat skalfasader i komposit eller keramik. Skalfasader görs framför allt på framtänderna och de limmas fast, likt lösnaglar på fingrarna, med ett starkt cement. Behandlingen går till så att tandläkaren först undersöker och röntgar dina tänder. Finns det skadad eller missfärgad emalj på framsidan av tänderna tas den bort och tandytan formas för det mesta genom en lätt slipning. Sedan tas ett avtryck och färg väljs. 

Keramiska skalfasader framställs på tandtekniskt laboratorium och tar därför cirka två veckor att bli färdigt. Keramiska skalfasader brukar vi göra i ett material som är världsledande som heter E-max. E-max är starkare än porslin och komposit och har andra optiska egenskaper som gör att dessa skalfasader ser väldigt snygga och naturtrogna ut. Metoden fungerar även om en tand behöver breddas. De keramiska skalfasaderna håller som regel i många årtionden. 

Om du är osäker på hur de keramiska skalfasaderna kommer se ut på dig när de sitter i munnen kan behandlingen föregås av en inprovning av plastfasader innan man slipar på tänderna. Detta brukar uppskattas eftersom man som patient får en bra uppskattning på hur det färdiga resultatet kommer bli. Skalfasader i komposit kan ibland vara ett alternativ till keramiska skalfasader. 

Dessa kompositfasader är billigare och behandlingen går på ett besök. Detta på grund av att en tandtekniker inte behövs. Fyllningsmaterialet, kompositen, byggs upp lager för lager manuellt direkt på dina tänder av tandläkaren. Nackdelen med skalfasader i komposit är att materialet åldras och slits snabbare än keramiska skalfasader eftersom materialet inte alls är lika starkt. Vi på Malmö Implantatgrupp har mer än 20 års erfarenhet av skalfasader. Behandlingen kan innebära ett stort lyft för ditt leende och din självkänsla.

Före
Efter
Före & Efter
Keramiska fasader
Keramiska fasader
Keramiska fasader
Kompositfasader
Keramiska fasader
Keramiska fasader
Keramiska fasader
Kompositfasader
Assistenten och koordinatorn Charlotte Schramm på Malmö Implantatgrupp förbereder sig inför en implantatbehandling tillsammans med tandläkaren Stefan Ohlsson.

Behöver du hjälp med ditt leende? Vi hjälper dig!

Inget leende är det andra likt. Boka tid direkt eller tala om vad du vill förändra, så utför vi en professionell utvärdering av vad som passar din situation bäst.