Din tandläkare i Malmö -
vi erbjuder professionell tandvård i en trivsam miljö

Boka en tid hos erfarna tandläkare i Malmö – från allmäntandvård till tandimplantat. Låt oss bidra till en munhälsa som du kan lita på livet ut.

Därför bör du boka en tid hos en tandläkare på Malmö Implantatgrupp

Är du i behov av tandvård i Malmö? Det kan vara svårt att ta reda på vilken tandläkarklinik man bör besöka innan man vet vilken behandling man behöver. Malmö Implantatgrupp är en tandvårdsklinik som erbjuder allmäntandvård och andra tandvårdstjänster. Det är alltid bra att regelbundet gå till tandläkaren för att hålla koll på dina tänder och mun och förebygga eventuella problem i framtiden. Efter över 35 år i tandläkarbranschen har vi på Malmö Implantatgrupp stor erfarenhet av att hjälpa patienter i Malmö som kommer till oss med flera olika typer av tandbesvär.
I våra tjänster ingår allt från konventionell bastandvård med t.ex. årliga undersökningar och lagningar till mer avancerade bettrehabiliteringar med tandimplantat – alltid med estetiken och patientens egna behov i fokus. Vi arbetar endast med vetenskapligt väldokumenterade komponenter. Hos oss är du alltid i trygga händer och vårt främsta fokus ligger på att bidra till en tandhälsa som du kan lita på livet ut.

Vi är en tandvårdsklinik som erbjuder allmäntandvård för vuxenpatienter.

Har du problem med eller ont i en tand? Det kan vara svårt att själv se och förstå vilken tandvård man är i behov av när man upplever smärta i tänderna. Genom att boka en tandläkartid hos oss gör du din munhälsa en tjänst. Vi hjälper dig hela vägen – från första undersökningen till att skapa en tandvårdsplan anpassad efter dina behov och önskemål.

Så går det till när du bokar en tandläkartid hos oss

Vill du veta vad du kan förvänta dig redan innan ditt besök? För många kan ett tandläkarbesök kännas jobbigt, speciellt om man lider av tandvårdsrädsla, även kallat “tandläkarskräck”. På Malmö Implantatgrupp värnar vi om att alla våra patienter ska känna sig bekväma och sedda. För att du ska känna dig förberedd har vi listat hur en vanlig tandvårdsbehandling hos oss kan gå till:

1.

Vi går tillsammans med dig igenom din hälsodeklaration och du får berätta om vilka tandbesvär du upplever eller vilka önskemål du har. Ilar det i tänderna eller har du kanske en snedtand som du vill räta ut? Vi lyssnar på dig för att skapa oss en bild om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

2.

Nästa steg är att fota av dina tänder med hjälp av röntgenkamera. Vi granskar sedan bilderna och visar dig vad vi har hittat. På bilderna kommer vi bland annat kunna se om du har början till hål, hur dina tandrötter mår och hur ditt bett ser ut.

3.

Därefter tittar tandläkaren på dina tänder med hjälp av en munspegel och använder en sond (en liten metallsticka) för att undersöka tänder, tandkött, slemhinna, bett och slemhinnor.

4.

Ibland kan det hända att vi fotograferar din mun och ditt bett med en digitalkamera. Detta kan bli aktuellt vid tandregleringar, stora och/eller estetiska behandlingar, eller för att dokumentera tandskador av försäkringstekniska skäl.

5.

När undersökningen är klar går vi igenom vad vi har hittat och vi ger dig rekommendationer om tandskötsel, munhygien och tandvänliga kostvanor. 

Vi kommer även visa dig vilka metoder och hjälpmedel du kan använda dig av för att uppnå en god munhälsa – exempelvis fluorskölj och tandtråd. I mån av tid och behov avlägsnar vi även tandsten eller applicerar fluorlack.

6.

I slutet av ditt besök upprättar vi en behandlingsplan utifrån våra fynd eller dina önskemål och presenterar ett kostnadsförslag för dig.

Hur lång tid tar en tandundersökning?

Hur lång tid en tandundersökning tar beror på vilken typ av behandlingsbehov man har. För de som har friska tänder och god munhälsa kan besöket gå snabbt, medan för de med stora behandlingsbehov krävs en längre utredning och som regel återbesök.

Generellt sett brukar man uppleva mer omfattande tandbesvär ju äldre man blir, men om man tar hand om sin munhälsa minskar risken att man kommer behöva genomgå större ingrepp. Att regelbundet besöka tandläkare är ett framgångsrecept för att förebygga framtida tandbesvär.

Tandundersökning av patient utförd av tandläkare Emil Ohlsson tillsammans med tandsköterskan Emma Magneklint på Malmö Implantatgrupp.

Vill du att vi ringer upp dig och bokar in en undersökning? 😊

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Eller vill du boka en tid online direkt?

Vill du boka en tandläkartid hos oss på Malmö Implantatgrupp? Då har du tur! Med vår onlinebokningslänk kan du enkelt och smidigt boka din tid när det passar dig. Klicka bara på länken nedan och välj en tid som passar dig. Vi ser fram emot att se dig!

Våra priser och delbetalning

Om du vill veta mer om våra priser och hur du kan delbetala din tandvård, kan du läsa vidare här. Vi erbjuder högkvalitativ tandvård till bra priser och förmånliga delbetalningslösningar för att göra det enklare för dig att få den vård du behöver. Don’t miss out!

Tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd

Är du i behov av tandvård men avvaktar på grund av kostnaderna? Det är aldrig bra att skjuta upp en tandundersökning eftersom förvärrad tand- och munhälsa kan leda till stora hälsoproblem som påverkar hela kroppen. Du som är orolig för höga tandvårdskostander bör du titta närmare på tandvårdsbidragen och högkostnadsskyddet då de bidrar till en tillgängligare tandvård. Läs vidare här om stöd som kan minska dina tandvårdsutgifter.

Därför bör du boka en tid hos en tandläkare på Malmö Implantatgrupp

Allmäntandvård är ett begrepp som rymmer många olika typer av behandlingar. Nedan finner du exempel på den typ av tandvård som ingår i allmäntandvård:

  1. Undersökning av tand- och munhälsa
  2. Tandstensborttagning
  3. Fyllningar av trasiga tänder
  4. Rotfyllningar
  5. Tandutdragning
  6. Bettskenebehandling mot tandgnissling
  7. Tandstödda kronor och broar
  8. Avtagbar tandprotes
  9. Förebyggande tandvård

 

Våra priser för vanliga behandlingar är förmånliga, och du kan lita på vår erfarenhet, kvalitét och service. Nedan har vi listat priserna för några av de vanligaste behandlingarna. En komplett prislista finner du här.

Basundersökning utförd av tandhygienist
680 kronor

Basundersökning och diagnostik av tandläkare
995 kronor

Lagning av en yta på en kindtand
940 kronor

Lagning två ytor på en kindtand
1.420 kronor

Enkel utdragning av en tand
1.420 kronor

Vi tar endast emot patienter som är 24 år och äldre eftersom vi inte har något avtal med Region Skånes barn- och ungdomstandvård.

Om man är 23 år eller yngre har man rätt till gratis tandvård och måste vara listad på en klinik som ingår i detta avtal. 

Denna klinik har då vårdgivaransvar och är skyldig att kalla personen för regelbundna undersökningar. Vi har dock möjlighet att vid önskemål även behandla de som är 23 år eller yngre, men då till fullpris.

Under en vanlig undersökning hos en tandläkare hos oss på Malmö Implantatgrupp stämmer vi av med dig vilka besvär du upplever och kontrollerar din tand- och munhälsa.

Om vi finner att du har större vårdbehov kommer vi att föreslå ett återbesök eller ordna så att du kommer i kontakt med en specialisttandläkare, och vi kommer även att ge dig tydliga kostnadsförslag för vidare behandling.

En tandläkarundersökning brukar ta runt en halvtimme (15 – 45 minuter), beroende på dina tandvårdsbehov. Om du lider av akuta tandbesvär så kommer de att om möjligt åtgärdas innan vi går vidare med resterande delen av undersökningen. 

Under en standardundersökning går vi igenom dina tänder, ditt tandkött, andra slemhinnor och bettfunktion för att undersöka hälsostadiet i din mun. 

Vi kan då se om du t.ex. har karies och om du ligger i riskzonen för tandlossning. Vi kommer även kunna se om tandsten har bildats runt dina tänder, och i mån av tid kommer vi ha möjlighet att avlägsna det vid den aktuella undersökningen. 

Därefter ger vi dig information om vad vi har hittat, vilka tandvårdsbehov du har och ger dig råd om din egna tandskötsel. Vid behov kan vi även upprätta en omfattande terapiplan för dina tänder och presenterar då ett kostnadsförslag till dig.

Kostnaden för att laga ett hål i en tand avgörs dels på hur stort ingreppet blir, dels vilken typ av tand som är i behov av lagning. Tänder längre fram i munnen är enklare att laga än de som sitter längre bak. Du kan läsa mer om våra olika priser för att laga ett hål i en tand här.

Om tandsten inte avlägsnas kan det leda till inflammationer i tandköttet och tandlossning. Därför är det viktigt att du tar hand om din munhälsa och går på regelbundna tandläkarbesök så att eventuell tandsten kan avlägsnas genom en trygg behandling.

Plack är beläggningar som uppstår på tänderna. Placken som blandas ihop med saliven bildar det som kallas för tandsten. 

Tandsten är alltså bakterier som över tid förhårdnas när de kommer i kontakt med kalken i saliven. Du kan förebygga tandsten genom en god munhygien där du avlägsnas placken genom att använda tandborstning, mellanrumsborstar, tandstickor och tandtråd. 

Vi rekommenderar även regelbundna tandläkarbesök för att vara säker på att man kommer åt all tandsten.

Om du har ett hål i en tand så bör det givetvis lagas. Det finns olika sätt att laga tänder på, t.ex. kompositfyllning, labbframställd krona, onlay eller fasad. Olika materialval är tillgängliga för de olika metoderna. 

Vid större defekter krävs starkare material  Det handlar då om keramik av olika sammansättning som motsvarar de funktionella och estetiska krav som ställs i situationen. Vissa typer av keramikkronor kan vi framställa på kliniken i vår Cerec-utrustning, andra skickar vi till vårt dentallab Örestad i Malmö. 

Ytterligare en faktor är vad restaureringen utstår efter behandlingen. Syftet med restaureringar är att det ska hålla i flera år samtidigt som det är skonsamt mot din tandhälsa. På Malmö Implantatgrupp ger vi dig tydlig information om vilken typ av restaurering som är tillgänglig för dig och varför vi rekommenderar en viss behandling för dina tänder.

Om man får ett hål i en tand eller en annan typ av skada kan det åtgärdas med en fyllning. Man gör en fyllning eftersom en skada eller ett hål som lämnas orört kommer att förvärras med tiden på grund av bakterieutvecklingen som sker i munnen. 

Med en fyllning kan man ersätta den skadade delen och den förlorade emaljen så att tanden skyddas från infektioner och inflammationer. 

Om man har nått ett stadie där fyllning inte längre är ett alternativ kan man istället vårda tanden genom att sätta in en krona av t.ex keramik. Målet med alla typer av behandlingar mot skador och hål är att åtgärda skadan och återställa tanden till dess initiala form så att den passar ditt bett.

Tandsköterskan Emma Magneklint förbereder sig inför en undersökning med tandläkaren Emil Ohlsson på Malmö Implantatgrupp, medan hon håller i utrustning för att laga tänder
Assistenten och koordinatorn Charlotte Schramm på Malmö Implantatgrupp förbereder sig inför en implantatbehandling tillsammans med tandläkaren Stefan Ohlsson.

Behöver du hjälp med ditt leende? Vi hjälper dig!

Inget leende är det andra likt. Boka tid direkt eller tala om vad du vill förändra, så utför vi en professionell utvärdering av vad som passar din situation bäst.