Allmäntandvård

Friska tänder är viktigt för ditt välbefinnande. Med lång erfarenhet av munhälsa erbjuder vi undersökningar och moderna behandlingar för ditt unika tandvårdsbehov.

Boka tid direkt
Vill du komma i kontakt med oss, få konsultation eller boka tid för besök?
FAQ

Vanligt ställda frågor

Nej, Vi kan ta hand om hela ditt tandvårdsbehov, där vi har lång erfarenhet över hela fältet av sjukdomar i munhålan och tänderna

Nej. Vi har valt att fokusera på vuxentandvård och avslutat vårt ekonomiska samarbete med Region Skåne gällande Barn och Ungdomstandvård eftersom det kräver för mycket administrativt handläggande för oss.

Ja. Du betalar då endast 200 kronor/besök hos tandläkare och 100 kronor/besök till tandhygienist. När du betalat totalt 1150 kronor för besök hos oss eller hos sjukvården under ett år har du rätt till frikort vilket innebär gratis besök tills kortet utgår. Kronor, broar, fasader och implantat ingår ej i blått eller grönt kort.

Vi tar hand om hela ditt tandvårdsbehov

Med lång erfarenhet över hela fältet av sjukdomar i munhålan och tänderna tar vi hand om hela ditt tandvårdsbehov: från regelbundna undersökningar och förebyggande behandlingar till rotfyllningar, lagningar, akutbesök eller tandutdragningar. För oss står alltid din bekvämlighet och hög kvalitet i fokus. Det innebär att vår erfarna personal alltid, oavsett undersökning eller behandlingsrutin, använder sig av modern utrustning och de senaste teknikerna i fräscha, rofyllda lokaler.

Kliniken har flertalet gamla trogna patienter som gått till oss under mer än 30 år vilket är ett tecken på god kundnöjdhet. Klinikens personal uppdaterar sig kontinuerligt via kurser och dentala mässor gällande den senaste teknologin, material och metoder för att kunna erbjuda den bästa och mest moderna tandvården som möjligt. Vår långa erfarenhet och breda kunskap inom vuxentandvård innebär att våra patienter sällan behöver remitteras vidare till andra specialistkliniker som ofta har långa väntetider.

Vi är tillgängliga för akuta besök när kliniken är öppen. Vi prioriterar dessa besök och nästan alltid får patienterna tid till oss samma dag.

Tandstödda kronor och broar

Kronor

När tänder gått så pass mycket sönder så att uppbyggnad med vanligt fyllningsmaterial inte bedöms som ett bra alternativ kan man välja att laga tanden med att göra en krona. Materialet i en krona är starkare än vanlig fyllningsmaterial (komposit) och en krona håller längre. Dessutom blir kronor som regel snyggare eftersom materialet man använder inte missfärgas och åldras lika snabbt som komposit samt att materialet är mer likt vanlig tandsubstans. Designen av dessa konstruktioner görs i 3D-grafik på dentala lab och tanden kan designas så att den ser ut som ny.

Behandlingen går till som så att man slipar runt och ovanpå tanden så att den blir mindre. Därefter tages avtryck som skickas till lab som sedan färdigställer konstruktionen på en till två veckor. Då cementeras konstruktionen på plats i munnen.

Vi vill ligga i framkant med teknologiska lösningar som till exempel vår möjlighet att framställa keramiska kronor, onlay och fasader direkt på kliniken med vår egen fräs. Detta innebär snabba behandlingar där en behandling som i vanliga fall tar två veckor kan göras på en dag. Denna framställningsprocess lämpar sig dock inte i alla fall.

Broar

När tänder gått förlorade kan implantat vara en lösning för att återfå sin tand. En annan lösning är att göra en tandstödd bro. Detta är ett mer konventionellt sätt att ersätta förlorade tänder på. Behandlingen innebär att man slipar på granntänderna som då får kronor på sig fast är sammankopplade med en hängande tand som fyller ut tandluckan.

Om man jämför med implantatbehandling är fördelen med denna behandling att den är billigare och snabbare än implantatbehandling samt att kravet på att där finns tillräckligt med käkben och en allmän frisk patient inte spelar lika stor roll. Nackdelen är att man kan få behöva slipa bort mycket frisk tandsubstans på granntänderna. I vissa fall är detta dock en metod som är bättre lämpad i sammanhanget, än en implantatbehandling då till exempel det saknas plats eller käkben för implantatskruven.

Före
Efter
Före & Efter
Kronor & broar
Broterapi
Kron, bro & implantat
Kron, bro & implantat
Kron, bro & implantat
Kronor & broar
Kronor & broar
Kronor & broar
Broterapi
Kron, bro & implantat
Kron, bro & implantat
Kron, bro & implantat
Kronor & broar
Kronor & broar
Assistenten och koordinatorn Charlotte Schramm på Malmö Implantatgrupp förbereder sig inför en implantatbehandling tillsammans med tandläkaren Stefan Ohlsson.

Behöver du hjälp med ditt leende? Vi hjälper dig!

Inget leende är det andra likt. Boka tid direkt eller tala om vad du vill förändra, så utför vi en professionell utvärdering av vad som passar din situation bäst.