Tandimplantat

Tandimplantat

Tandimplantat har många fördelar jämfört med andra mer traditionella lösningar för att ersätta skadade eller förstörda tänder. Vi har lång erfarenhet av att sätta in implantat.

Sex anledningarna till att sätta in tandimplantat:

● Det känns, ser ut och fungerar som naturliga tänder.
● Friska tänder behöver inte slipas ner.
● Genom förankringen av implantatet i käkbenet stimuleras käkbenet och behåller därmed sin naturliga form vilket gör att dina naturliga ansiktsdrag bibehålls.
● Det kräver inte lim eller annat bindemedel för att hålla dina tänder på plats.
● Du slipper problem med illasittande proteser.
● Det är en säker och permanent metod för tandersättning.

Behandlingen sker i våra moderna och rogivande lokaler som ligger centralt i Malmö på Friisgatan 31. Våra lokaler är handikappanpassade för att alla ska kunna få tillgång till våra behandlingar. Kontakta oss för mer information om tandimplantat via vårt kontaktformulär eller så ringer du på 040-97 57 57.

Tandimplantatets delar

Implantat är ingen nyhet inom tandvården. De har använts för att permanent ersätta tänder sedan mitten av 60-talet.

Astra Tech implantatsystem har funnits på marknaden i över 20 år, och baserat på år av omfattande forskning och kliniska studier har dem utvecklat ett unikt implantatsystem som tillhandahåller en säker förankring av nya tänder med naturligt utseende.

Titanskruvar

En liten titanskruv fästs i ditt käkben. Titan är en metall som snabbt växer ihop med benvävnaden och bildar något som kan liknas vid nya, stabila tandrötter. Titan är den enda metall som kroppen accepterar och har dokumenterat suverän förmåga att läka ihop med benvävnad.

En distans
är en keramik- eller titankomponent som säkerställer en säker passform mellan tandimplantatet och kronan.
Så snart som implantatet och distansen är på plats, fäster din tandläkare Stefan Ohlsson fast kronan, bron eller protesen.

Den optimala lösningen!

Ett implantat är den optimalalösningen om en eller flera tänder saknas.
Astra Tech implantatsystem kan skräddarsys i enlighet med olika behov så att i stort sett vem som helst kan få en tandersättning som ser ut och fungerar som naturliga tänder. Fullt utvecklad benvävnad är dock en viktig förutsättning. Därför installeras implantat i regel inte på personer under 18 år. När du är redo för tandimplantat skräddarsys en lösning utifrån ditt behov, allmänna hälsotillstånd samt volym och kvalitet på benvävnaden. Hur lång tid behandlingen tar som helhet beror på ovanstående faktorer. Rådfråga oss angående dina alternativ.
Läs mer om Astra Tech Implant system