Keramiska kronor på en dag

Har du skadat din tand? Med toppmodern digital teknik hjälper vi till att ersätta den med en stark och vacker keramisk krona. Resultatet: ett skinande leende, på bara en dag.

Boka tid direkt
Vill du komma i kontakt med oss, få konsultation eller boka tid för besök?
FAQ

Vanligt ställda frågor

Går ej att tillverka implantatkronor, större broar, stiftpelare och proteser. Ska många kronor göras samtidigt är det bättre att arbetet utförs på dentalt lab.

Nej. Vinsten är behandlingstiden. Vi sparar i kostnad från labbet men lägger ner betydligt mer arbetstid för dessa kronor.

Modern lösning för dina tänder

Vi på Malmö Implantatgrupp vill ligga i framkant med teknologiska lösningar som till exempel vår möjlighet att framställa keramiska kronor direkt på kliniken med vår egen fräs från Sirona Cerec. Detta innebär snabba behandlingar där en behandling som i vanliga fall tar två veckor kan göras inom loppet av en till två timmar. I vissa fall kan även mindre broar utföras på detta sätt.

Efter att tänderna slipats tar vi avtryck med vår digitala scanner. Vi kan då överföra modellen av dina tänder direkt in i vårt datasystem där vi kan 3D-designa formen av en krona. Designfilen skickas till vår egen fräs som fräser ut den önskade formen ur keramiska block. Dessa urfrästa keramiska konstruktioner genomgår sedan ytbehandling och färgläggning i vår egen porslinsugn. Fördelen är att behandlingen går snabbt och patienten inte behöver gå och vänta länge med provisoriska kronor som ibland inte alltid är så snygga och lättare kan lossna.

Denna metod är populär bland våra danska patienter som gärna slipper en extra tur över sundet. Metoden lämpar sig dock inte i alla fall, till exempel när större broar och många kronor måste göras samtidigt.

Assistenten och koordinatorn Charlotte Schramm på Malmö Implantatgrupp förbereder sig inför en implantatbehandling tillsammans med tandläkaren Stefan Ohlsson.

Behöver du hjälp med ditt leende? Vi hjälper dig!

Inget leende är det andra likt. Boka tid direkt eller tala om vad du vill förändra, så utför vi en professionell utvärdering av vad som passar din situation bäst.