Osynlig tandreglering

DENTILINE är en snabb och säker väg till ditt nya leende – en behandling med skenor tillverkade av certifierade tandtekniker, för effektiv, bekväm och osynlig tandreglering. 

Boka tid direkt
Vill du komma i kontakt med oss, få konsultation eller boka tid för besök?
FAQ

Vanligt ställda frågor

Skenorna har inte lika stor kapacitet att utföra vissa typer av förflyttningar av tänder som vid konventionell tandreglering.
Du behöver genomgå undersökning och behandla ev tillstånd som karies och tandlossning före utredning. Därefter görs en utredning. Utredningen är billig eftersom dental labbet som gör skenorna inte tar betalt för utredningen.

Skalfasader är en snabbare behandling, men med hjälp av tandregleringen behöver vi inte slipa på tänderna och frisk tandsubstans kan på så sätt bevaras. Dessutom blir det många gånger ännu snyggare än skalfasader då tanden bevarar sin ursprungliga tjocklek och ytfärg.

Play Video

Dentiline

Högestetiskt tandvård har vi märkt blivit allt mer populärt då många patienter kommer till oss med önskemål om att snygga till sina tänder då det för många kan upplevas skamligt om de synliga tänderna är sneda. Då kan vi erbjuda behandling med osynlig tandreglering.

Osynlig tandreglering innebär att sneda tänder kan flyttas och tandbågen jämnas ut med hjälp av genomskinliga plastskenor. Vi använder oss av Dentiline-skenor. Behandlingen börjas med en undersökning där eventuella munhålesjukdomar identifieras och behandlas innan.

Sedan skickas röntgenbilder, foton och modeller till tandtekniskt laboratorium som i sin tur planerar hur många skenor som ska användas och dessutom tillverkar en 3D-animerad film på dina tänder där du får se det tänkta resultatet. Tycker du det ser bra ut tillverkas skenorna och behandlingen startar. Varje skena bärs i två veckor varpå den byts till nästa skena.

Skenorna ska bäras hela tiden men kan tas ut just när man äter och borstar tänderna. Behandlingen följs upp under och efter behandling av våra tandläkare för att säkerställa att behandlingen går som tänkt. Behandlingen är säker. Vanligt är att man kan bli lite öm i tänderna de första dagarna när man byter skena. Skenorna är inte 100% osynliga men faktiskt väldigt svåra att märka även vid ett individuellt samtal med bäraren på 1,5 meters avstånd, till skillnad från konventionella tandställningar med metall-brackets och båge.

Behandlingens tid och kostnad varierar och beror på hur omfattande förflyttning som måste göras. I genomsnitt tar behandlingen 6 månader och kostar ungefär 25 000 – 30 000 kronor. Det finns begränsningar med denna typ av behandling och alltför stora förflyttningar är ej lämpliga att göra. I så fall är konventionell tandställning den rekommenderade behandlingen.

Assistenten och koordinatorn Charlotte Schramm på Malmö Implantatgrupp förbereder sig inför en implantatbehandling tillsammans med tandläkaren Stefan Ohlsson.

Behöver du hjälp med ditt leende? Vi hjälper dig!

Inget leende är det andra likt. Boka tid direkt eller tala om vad du vill förändra, så utför vi en professionell utvärdering av vad som passar din situation bäst.